Care sunt șansele tale de a studia în SUA?
Și ce trebuie să faci pentru a reuși?

EDMERICA îți oferă cursuri de pregătire și consiliere pe tot parcursul procesului de aplicare

Cursul Student în SUA (pentru liceeni)

MIERCUREA, ÎNCEPÂND DIN 28 SEPTEMBRIE

Descoperă sistemul educațional american, caută universitatea potrivită și începe lucrul la aplicația ta.

Cursul A-to-Z SAT

JOIA, ÎNCEPÂND DIN 6 OCTOMBRIE

Explorează formatul testelor SAT, evaluează-ți nivelul curent și pregătește-te pentru toate componentele examinării.

Winning Essays Workshop (pentru liceeni)
8-9 OCTOMBRIE

Fie că ești complet nou pe subiect sau înoți deja printre idei și drafturi, acest workshop te va ghida către cele mai bune eseuri ale tale.

EDMERICA oferă informații, cursuri și consiliere personalizată pentru aplicarea la studii și finanțare în SUA. Împreună putem lucra practic la aplicația ta, sau, pentru început, te putem ajuta să decizi dacă SUA este cea mai bună opțiune pentru tine. 

Și pentru că cel mai bine înțelegem făcând, ți-am pregătit pentru anul acesta un nou parcurs al procesului de admitere în SUA, care include sesiunile noastre clasice de informare, gratuite, alături de cursuri practice esențiale despre aplicațiile pe model american și despre strategia de pregătire pentru SAT-uri, completate de opțiunea de a lucra individual cu noi pentru a-ți pregăti aplicația.

Sunt Statele Unite o destinație accesibilă pentru un aplicant din România?

~1 milion

de studenți internaționali studiau în SUA în 2020-21

Peste 850

de români studiază în SUA în prezent

la nivel de studii universitare, postuniversitare, și pe proiecte de cercetare

7,4 milioane

de dolari sunt acordate anual în SUA pentru burse private

Cursurile EDMERICA

Student în SUA

Ești gata pentru o vizită imaginară de opt săptămâni în campusul american?

Prin sesiuni săptămânale practice și interactive, în grupe mici (așa cum ai găsi la un colegiu liberal arts de top), vei cunoaște sistemul educațional american din interior, vei descoperi cum arată facultatea potrivită pentru tine și îți vei începe lista de universități, vei lucra pe eseuri, recomandări, și pe aplicația financiară. 

Următorul curs online Student în SUA se va desfășura în perioada 28 septembrie – 23 noiembrie 2022, miercurea, între 15.00 și 17.30. 

În principiu, cursul va avea o pauză care va coincide cu vacanța inter-modulară, dar detaliile finale se vor decide împreună cu cursanții.

Suntem foarte flexibili și lucrăm în grupe mici, deci dacă ai alte nevoi sau preferințe pentru programarea sesiunilor, anunță-ne, și discutăm despre variante potrivite pentru tine, fie de grup, fie individuale.

Sesiunile au loc live, interactiv, online. 

Taxă program: 

 • Early Bird: 990 RON (dacă te înscrii până vineri, 9 septembrie). Poți achita într-o tranșă de 990 RON, două tranșe de 495 RON, sau trei tranșe de 330 RON etc.
 •  
 • Standard: 1.350 RON (dacă te înscrii între sâmbătă, 10 septembrie și vineri, 23 septembrie). Poți achita într-o tranșă de 1350 RON, două tranșe de 675 RON, sau trei tranșe de 450 RON etc.

Începând cu 24 septembrie, te rugăm să ne contactezi cât mai rapid la 0755 072 691 (telefon sau WhatsApp) pentru a verifica dacă mai sunt locuri disponibile. 

Vom lucra împreună online în grupe de 4-8 participanți, în ordinea înscrierii.

Elevii care optează și pentru consilierea individuală completă, fie înainte sau după acest curs, vor beneficia și de o reducere de 50% din taxa cursului, aplicată costului consilierii individuale complete.

Programul nostru este practic, alert, și personalizat. Credem că ți se potrivește dacă:

· Ești la liceu, mai ales în clasele 9–11, și te bate gândul să studiezi în SUA sau la o facultate pe model american din altă țară; 

· Dacă ești într-a 12-a sau ai absolvit liceul, încă e timp să aplici! Te așteptăm cu drag la curs și facem împreună un calendar pentru aplicația ta; 

· Te interesează studiile în SUA și ai auzit diverse informații contradictorii pe care vrei să le validezi – sau, dimpotrivă, nu știi de unde să apuci ce ai citit pe net; 

· Știi că pentru a aplica la facultate ai nevoie de o serie de abilități care nu se predau la școală: cercetare, interviuri de aplicare, prioritizare a opțiunilor, analiză critică a programelor de studiu, scriere de eseuri și solicitarea de recomandări – și, cel mai important, analiză proprie, pentru că totul pornește de la tine, și ce ți-ar plăcea ție să faci 🙂 

Sună ca o listă cam lungă? Hai să ne apucăm de ea, atunci! Dacă faci cursul în primii doi ani de liceu, o să putem să construim un plan mai lung de extracurriculare și activități care să te ajute să explorezi diverse programe, domenii, țări 

Dacă începi programul în clasa a 11-a, cursul e introducerea perfectă în plănuirea aplicației, pe care o poți trimite începând cu toamna-iarna clasei a 12-a. Și dacă începi într-a 12-a sau după ce ai terminat liceul, e super important să-ți faci un plan pentru că asta poate implica și un gap year. 

Ideea e că aplicația ta – spre SUA sau orice altă țară  depinde de tine, iar noi suntem aici ca să te informăm și susținem ca să faci alegeri care ți se potrivesc.  

Sesiunea 1: 

 • Introducere în sistemul universitar american: colegii, universități, institute, academii și minunata educație liberal arts
 • Cum funcționează admiterea holistică în SUA?  
 • Cum îți setezi obiective SMART pentru aplicare
 • Surprise, surprise! 

Sesiunea 2: 

 • Auto-evaluare
 • Extracurriculare: câte, care, și mitul studentului perfect
 • 5.000 de universități în SUA: cum alegi unde aplici?
 • Intro: platformele de aplicare online

Sesiunea 3:  

 • Eseurile de aplicare și cum îți fac ele aplicația unică
 • Studii de caz: Eseuri, Do’s and Don’ts
 • Eseul Meu 1.0

 Sesiunea 4: 

 • Arta unei scrisori puternice de recomandare
 • Cine îți scrie recomandările și cum îi ajutăm să-ți scrie unele foarte bune? 
 • Tipuri de finanțare oferite de facultățile americane: exemple,  diferențe, calcule

Sesiunea 5: 

 • Testele standardizate: SAT, ACT, TOEFL, IELTS, Duolingo, Cambridge: care-s cele mai folosite, cele so-so, și cele care nu sunt utilizate în SUA? 
 • Sample tests! 

Sesiunea 6:  

 • Common Application: secrete, sfaturi și drafturi
 • Cum arată conturile referenților pe Common App?
 • UC Application și alte exemple

Sesiunea 7: 

 • Simulare de Comisie de Admitere: cum e să trebuiască să iei tu decizii de admitere? 
 • Factorii invizibili din procesul de aplicare
 • Ai aplicat: now what? 

 Sesiunea 8: 

 • Progress report
 • Calendarul Meu de Aplicare personalizat
 •  Surprise revisited. 

După cum vezi, în opt săptămâni acoperim tot procesul de aplicare în SUA. Vei descoperi informațiile practic, le vei verifica împreună cu grupul, vom dezbate și vom concluziona împreună.

Cu o imagine de ansamblu clară asupra procesului, vei putea decide și ce pas următor dorești să faci! Noi vom rămâne în legătura și te vom susține de acum încolo, iar dacă vei dori să continuăm să lucrăm împreună, poți continua cu un curs intensiv pentru SAT, lucru aplicat pe eseurile personale, sau consiliere pe întregul proces de aplicare.

A-to-Z SAT Course

Dacă SAT-urile se află și pe lista ta pentru următoarele luni, atunci putem să ne pregătim împreună în cadrul noului format al cursului nostru online! 

Vom începe cu o evaluare ca să vedem ce merge excelent la tine și ce ai mai putea îmbunătăți înainte de examen. Apoi, vom parcurge întregul SAT, de la Reading la Writing & Language la Matematică, vom discuta strategii care să te ajute să câștigi timp la examen, și vom face simulări complete, ca să te simți super ready steady go! în fața answer sheet-ului. 

Împreună vom gândi și un plan de pregătire post-curs. 

Următorul curs online A-to-Z SAT se va desfășura în perioada 6 octombrie – 15 decembrie, o dată pe săptămână, joia, în intervalul 16.00-19.00. Pentru cele două simulări complete, programul se va prelungi cu o oră. 

În principiu, cursul va avea pauză în perioada vacanței inter-modulare, dar detaliile finale vor fi stabilite cu cursanții.

*Pentru că suntem flexibili și vrem ca acest curs să se plieze pe programul celor interesați, vom decide împreună orice modificări la ziua sau ora sesiunilor.

Adițional sau în loc de curs, poți avea în vedere sesiunile individuale de o oră pentru pregătirea SAT. Rezervă aici.

Când: o dată pe săptămână, în general trei ore (patru ore în zilele de simulare). Cursul include zece sesiuni, dintre care două simulări complete, materiale digitale (inclusiv recapitulări la matematică), și o culegere SAT în format fizic.

Unde: online, deci ușor de accesat de oriunde.

Vom lucra împreună în grupe de 4-8 participanți. 

Locurile sunt limitate, iar participanții vor fi acceptați în ordinea înscrierii.

Taxă program: 

Early Bird: 1.950 RON (dacă te înscrii până vineri, 16 septembrie). Poți achita într-o tranșă de 1.950 RON, două tranșe de 975 RON, trei tranșe de 650 RON, sau patru tranșe de 487.5 RON.

 • Standard: 2.300 RON (dacă te înscrii între sâmbătă, 17 septembrie și miercuri, 28 septembrie). Poți achita într-o tranșă de 2.300 RON, două tranșe de 1.150 RON, trei tranșe de 767 RON, sau patru tranșe de 575 RON.

Începând cu 29 septembrie, te rugăm contactează-ne la 0755 072 691 (telefon sau WhatsApp) pentru a verifica dacă mai sunt locuri disponibile.

Programul nostru este practic, alert și personalizat. Ți se potrivește dacă: 

· Ești la liceu, mai ales în clasele 9-11, și te bate gândul să studiezi în SUA sau la alte facultăți care acceptă SAT-ul, cum ar fi Bocconi din Italia; 

· Sau ești într-a 12-a ori ai absolvit liceul, și crezi că SAT-ul ar adăuga valoare aplicației tale (nu uita, multe facultăți sunt SAT-optional); 

· Dorești o introducere în SAT-uri și vrei să știi mai multe despre rolul lor în aplicație (nu sunt doar instrumente de tortură academică modernă!); 

· Ai deja o bază în pregătirea pentru SAT-uri (poate ai susținut deja testul o dată) și dorești să lucrezi la strategii și/sau încadrare în timp ca să obții rezultatele dorite; 

· Crezi că o să ai de furcă cu o secțiune anume, fie că-i Reading-ul sau Matematica.  

Noi vom rămâne în legătura și te vom susține de acum încolo, iar dacă vei dori să continuăm să lucrăm împreună, poți continua cu un curs intensiv despre aplicarea în SUA, lucru aplicat pe eseurile personale, sau consiliere pe întregul proces de aplicare.

 

Sesiunea 1: 

Rolul SAT-ului în aplicație
Cum se scorează SAT-ul?
Eu la ce scor țintesc?
Digital sau pe hârtie?
Detalii administrative despre test și înscriere
Intro: secțiunile de Reading, Writing și Mate
Auto-evaluare, partea 1: mini-simulare

Sesiunea 2: 

Construim un plan SMART de pregătire pentru tine
Focus pe secțiunea de Reading
Exersăm!

Sesiunea 3:  

Focus pe secțiunea de Writing & Language
Exersăm!

Sesiunile 4-6: 
Focus pe secțiunile de Matematică: recapitulare și introducere concepte noi
Exersăm!

Sesiunea 7: 
Simulare 1
Impresii și observații practice 

Sesiunea 8: 
Discutarea simulării, review pe toate secțiunile
Opțional – trecem în revistă aplicarea în diferite țări de interes pentru cursanți și rolul SAT-ului 

Sesiunea 9:
Simulare 2
Impresii și observații practice 

Sesiunea 10:
Discutare rezolvări și rezultate

Ce urmează? Planul meu personalizat de testare și pregătire

Winning Essays Workshop

The essay can make or break your application.

Noi nu am merge așa de departe – în experiența noastră rareori există absolute în procesul de aplicare.

Totuși, eseurile – principal și suplimentare – sunt elementele primordiale ale aplicației unde ai frâu liber să-ți spui povestea, să arăți universităților cum gândești, ce contează pentru tine, ce obstacole sau dileme ai întânit…lucruri care le vor permite universităților să e vadă mai clar cu ochiul minții în campusul lor.

Cum facem magia asta să se întâmple? Vino la workshop și o să meșterim împreună la niște eseuri unice și reprezentative pentru tine!

Workshopul online Winning Essays se va desfășura în weekendul 8-9 octombrie 2022, între 13.00 și 17.30. Vei avea parte și de o sesiune de consiliere individuală de o oră pentru a discuta despre și avansa eseurile tale.

Suntem foarte flexibili și lucrăm în grupe mici, deci dacă ai alte nevoi sau preferințe pentru programarea sesiunilor, anunță-ne, și discutăm despre variante potrivite pentru tine.

Ce spun participanții
despre cursurile EDMERICA?

Consiliere individuală oră cu oră

Rezervă acum o sesiune pentru a discuta orice te preocupă în aplicație sau în pregătirea pentru SAT.

Consiliere individuală completă

Îți oferim sprijin individual și personalizat pe tot parcursul aplicației tale la studii în SUA.

Consilierea individuală

Sesiune individuală de discuție și lucru
(o oră, oricând ai nevoie)

 Vrei să aplici la studii la o universitate americană (din SUA sau de oriunde altundeva), știi deja multe lucruri, dar parcă nu ar strica un pic de ajutor în anumite etape?  

Dacă ești în această situație, dar nu ai nevoie de ajutor pe tot parcursul aplicației, avem soluția perfectă pentru tine: sesiuni individuale de lucru, de o oră, în care putem lucra la orice te preocupă.  

 • Ce putem discuta în cadrul acestor sesiuni? 
 • – verificarea eligibilității pentru programele care te interesează 
 • – evaluarea profilului tău pentru a vedea ce mai poți face pentru a-ți îmbunătăți aplicația 
 • – feedback pe eseuri  
 • – pregătire pentru SAT (strategie generală sau lucru specific pe secțiuni)

Sau orice altceva mai ai tu nevoie pentru aplicația ta la universități americane. 

O sesiune de o oră costă 190 de lei și poate fi programată direct de aici. 

Încă nu știi de câte sesiuni ai nevoie? Nu-i nimic. Le poți programa pe rând, când ai nevoie. 

Pentru a-ți gestiona eforturile unitar și strategic, îţi recomandăm să iei în calcul (și) participarea la un workshop sau curs de grup în pregătirea aplicației tale. Ajuta cu siguranță să ai un overview al procesului de aplicare și așa evaluezi mai ușor unde ai nevoie de extra ajutor. 

Preferi să ai sprijin pe tot parcursul aplicării?

Consilierea individuală completă e pentru tine.

Procesul de aplicare în SUA include patru pași:
1. Auto-evaluare ghidată și selecția universităților
2. Dosarul de aplicare (foaie matricolă, profilul liceului, eseurile despre care vorbeam mai sus, recomandări, materiale suplimentare)
3. Aplicația financiară
4. Activități post-aplicare și aplicarea la viza de student. 

Dacă ești la începutul procesului de aplicare, noi te sfătuim să lucrezi în paralel la Pașii 1 și 2.
Iar dacă dorești să parcurgem întreaga aplicație împreună, consilierea EDMERICA Complete e pentru tine.

Dacă-ți propui să trimiți aplicațiile în toamna-iarna 2022 (adică vrei să începi facultatea/masterul/doctoratul în august 2023), începutul toamnei 2022 e momentul să demarezi consilierea individuală, ca să poți parcurge toți pașii necesari. 
Fiecare aplicant are alte planuri și nevoi – și deci calendare de aplicare. În general însă, cu cât ai mai mult timp, cu atât ai mai mult control asupra acestui calendar, așa că hai să discutăm!

Hai să stăm de vorbă

Spune-ne mai multe despre tine și notează-ți întrebările, iar noi o să te contactăm ca să discutăm despre pașii următori.